The Miners Peru, Promytá, Jose Quispe Avellaneda 250g Filtr

Připomíná makadamové ořechy a bílé hrozny. Nižší, svěží acidita zelených jablek zakončena sladký dozvukem.

Typ kávy: Filtr

Váha: 250g

Skladem
Kód: 522
250 Kč / ks
Kategorie: The Miners
Hmotnost: 0.25 kg
Typ kávy: Filtr
Země původu: Peru
Zpracování kávy: Washed

Zrnková káva - Peru, Promytá, Jose Quispe Avellaneda 250g Filtr - The Miners Coffee

Připomíná makadamové ořechy a bílé hrozny. Nižší, svěží acidita zelených jablek zakončena sladký dozvukem.

Jose Quispe Avellaneda vlastní čtyři hektary půdy ve vesnici la Esperanza v okrese Huabal. Farmu tvoří čtyři oddělené pozemky, které se nacházejí v nepatrně odlišných oblastech v rámci vesnice. Nejníže položená část dosahuje nadmořské výšky 1 700 m a ta nejvyšší 1 900 m. Jose pěstuje dvě odrůdy kávy. Zatímco caturra roste na jeho výše položených plantážích, catimoru se daří v nižších polohách. Klimatické podmínky totiž ovlivňují odolnost kávovníků, které jsou ve vyšších nadmořských výškách odolnější vůči korozi listů. To je důvod, proč se tu v minulosti nedařilo odrůdě Typica, která zdejší podmínky neustála právě kvůli hnědnutí listů. Proto Jose nejprve přešel na pěstování caturry a později k ní přibyl ještě catimor.

Na sklizeň a zpracování kávy si Jose najímá sezónní pracovníky. Potom si ji přebírá do péče on se svojí rodinou. Nejdříve přichází na řadu 24hodinové kvašení. Následně se káva umyje a položí na plastové rohože, aby uschla. V La Esperanza probíhá sušení rychleji než v jiných vesnicích. Může za to nižší nadmořská výška a vyšší teplota, takže káva se tu suší zhruba 6 až 7 dní. Mezitím Jose dbá na to, aby káva schla rovnoměrně a aby teplota nepřesáhla 40 stupňů.

 

FSC: FSC-2413

Farma: Jose Quispe Avellaneda

Cupping Score: 85.75

Nadmořská výška: 1 700–1 900 m n. m,

Zpracování: Washed

Odrůda: Caturra, Castillo

Způsob přípravy: Aeropress Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot