ACID GUATEMALA Granada - 303g Espresso
Káva má velmi jedinečný profil, s bohatým sirupovým tělem a spoustou ovocné acidity.
Typ kávy: Espresso
Váha: 303g
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Typ kávy: | Espresso |
Země původu: | Guatemala |
Datum pražení: | 21.12.2020 |
Zrnková káva - ACID GUATEMALA Granada 303g - Espresso - Acid Coffee
Káva má velmi jedinečný profil, s bohatým sirupovým tělem a spoustou ovocné acidity.
Tento lot je směsí Caturry a Bourbonu zpracovaných suchou metodou. Káva byla sušena na betonových terasách po dobu 20 až 25 dnů a během poledního slunečního svitu byla zastíněna. Farmu La Bolsa koupil významný lékař Jorge Vides v roce 1958. Předtím nebyla země využívána k výrobě kávy. Jorge za své kávy získal řadu ocenění a za jeho službu regionu Huehuetenango po něm byla pojmenována hlavní místní nemocnice.
La Bolsa soutěžila v Cup of Excellence 2002 a umístila se na druhém místě se skóre 94,98 bodů. La Bolsa leží mezi dvěma horami, které poskytují velmi stabilní a vlhké mikroklima. To v kombinaci s půdami bohatými na vápenec dává kávě velmi jedinečný profil, s bohatým sirupovým tělem a spoustou ovocné acidity.
La Bolsa je držitelem certifikátu RFA a řídí se praktickými pokyny C.A.F.E. Společnost Coffee Care financovala stavbu školy a školky na farmě s plně vyškolenými učiteli na plný úvazek. Všichni sezónní i stálí zaměstnanci mají pro své děti přístup ke školní docházce a jsou organizací motivováni k tomu, aby své děti nechali ve škole nebo školce. Když dítě navštěvuje školu nebo školku po dobu 5 po sobě jdoucích dnů, dostává týdenní zásobu rýže, fazolí a kukuřice. Před tímto schématem dávkování potravin bylo velmi obtížné přimět lidi, aby nechali své děti v péči ostatních a školní docházka nebyla rodiči tolik podporována kvůli tlaku na vydělávání peněz na výživu rodiny. Výsledkem je, že na farmě nepracují žádné děti a školní třídy a mateřské školy jsou plné. Ubytování je poskytováno stálým a sezónním
pracovníkům se samostatným sociálním vybavením pro muže, ženy a rodiny, a sdílenými kuchyněmi. Sekce farmy jsou vyhrazené oblasti, které podporují biologickou rozmanitost, chrání před povětrnostními podmínkami a snižují erozi půdy. Inga stromy se používají jako stínové stromy a k fixaci dusíku v půdě, což je nezbytné pro růst kávovníků i ostatních rostlin. Farma má rozsáhlý systém kompostování, který využívá žížal ke zpracování biologického odpadu celé farmy.
Původ: Guatemala, Granada